FORUT barneaksjonen

Vi har i januar hatt FORUT barneaksjonen som temaarbeid i barnehagen. FORUT er et pedagogisk opplegg, der vi lærer om barn i andre land. Opplegget avsluttes med en innsamlingsaksjon til FORUTs arbeid for barns rettigheter.

I år ble vi kjent med Hamphless fra Malawi. Hamphless er 5 år, går i barnehage og bor sammen med tanten og onkelen sin i Malawi. Vi har gjennom videosnutter, fortellinger og bilder blitt kjent med Haphless og landet Malawi som kalles "Afrikas varme hjerte". 

 

Vi reiste med fly til Malawi i Afrika. Vi måtte gjennom pass- og billettkontroll for å komme oss på flyet. Da vi hadde satt oss fikk vi se på at flyet lettet, og oppe i lufta fikk vi litt servering og vi så film om Malawi. 

Hvor er egentlig Afrika og Malawi? Globusen og kart har vært flittig brukt i hele januar.

 

Gjennom temaarbeidet har vi blitt kjent med mange afrikanske dyr, vi har blitt kjent med et annet land og en annen kultur, og vi har fått begynnende kunnskap om at ikke alle lever på samme måte som oss. Hamphless har vist oss hvordan det er å bo akkurat der han bor, og det er ganske forskjellig fra hvordan vi har det her i Ottestad. 

Vi avsluttet temaarbeidet med en innsamlingsaksjon til FORUTs arbeid for barns rettigheter. Foreldre, søsken og besteforeldre ble invitert til barnehagen, hvor vi solgte kaffe, kaker og frukt i "kafeen", snurret lykkehjul, hadde loddsalg og mer, for å samle inn penger til FORUT.